Soalan Lazim

Di mana saya boleh membeli produk anda?

Anda boleh membeli terus daripada kami di laman web ini, kedai fizikal kami di Pulau Pinang, di lokasi pop timbul di seluruh Pulau Pinang, dan di rakan kongsi runcit terpilih. Ikuti kami di Facebook untuk mendapatkan kemas kini terkini tentang tawaran, lokasi pop timbul dan rakan kongsi runcit.

Dari mana datangnya bahan-bahan anda?
Seluruh dunia! Kami mendapatkan produk berkualiti terbaik daripada pengeluar dan pembekal di seluruh dunia. Untuk butiran lanjut, sila rujuk halaman produk masing-masing.

Di manakah anda membuat dan membungkus produk anda?
Pada masa ini semua produk kami baru dibakar dan dibungkus secara tempatan di ibu pejabat kami di Georgetown, Pulau Pinang.

Adakah produk anda disahkan halal?
Ya mereka. Syarikat kami mematuhi garis panduan halal, dan prosedur yang digariskan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) serta mengekalkan standardnya pada setiap masa.

Adakah produk anda organik?
Hanya kacang brazil, biji labu, biji chia, biji bunga matahari, biji rami dan beri goji kami yang disahkan organik. Segala-galanya yang kami bekalkan adalah semua bahan semula jadi walaupun tidak disahkan sebagai organik. Di Big Nuts, kami menyasarkan untuk menyediakan bahan-bahan berkualiti kepada pelanggan pada harga yang berpatutan dan penyelidikan tentang pemakanan organik tidak menunjukkan manfaat tambahan yang mencukupi untuk mewajarkan peningkatan kos yang ketara untuk menjadi organik.

Adakah produk anda bebas gluten?
Setakat yang kami tahu, produk kami tidak mengandungi gluten tetapi kami tidak mendakwa bebas gluten kerana kami tidak mempunyai pensijilan sedemikian daripada pembekal pembuatan kami.

Bagaimanakah saya boleh memastikan bahawa barangan yang saya terima daripada pembelian dalam talian adalah segar dan bukan stok lama?
Di Big Nuts, kami baru membakar, membungkus dan menghantar barangan kami dari kemudahan yang sama supaya anda boleh yakin bahawa anda akan menerima barangan yang baru dibungkus kerana perolehan pantas kami.

Bagaimanakah saya boleh memanjangkan hayat produk anda? Bolehkah produk anda dimakan selepas tarikh luput?
Sila rujuk kepada Petua Penyimpanan kami untuk mengetahui cara anda boleh menyimpan produk kami sedemikian rupa untuk memanjangkan kesegaran dan jangka hayatnya. Bagi tarikh luput, ia hanyalah garis panduan dan cara produk disimpan akan memainkan peranan penting sejauh mana ia selamat untuk dimakan selepas tarikh tersebut. Kami mencadangkan penglihatan yang mudah, bau, dan jika perlu, ujian rasa untuk menentukan sama ada barangan itu masih boleh dimakan atau tidak.

Apakah faedah kacang panggang perlahan?
Selain menjadikan kacang lebih enak dan lebih mudah dihadam berbanding kacang mentah, pemanggangan perlahan juga mengekalkan sebanyak mungkin kebaikan semula jadi tanpa kesan sampingan yang biasa berlaku pada kacang panggang (nilai pemakanan yang berkurangan, rasa & tekstur yang lebih rendah, minyak mudah tengik).

Adakah buah-buahan kering anda dimaniskan?
Kami mendapatkan pilihan gula rendah atau tanpa gula.

Adakah produk anda selamat untuk kegunaan kanak-kanak?
Kami akan menasihati pelanggan kami untuk menggunakan budi bicara kerana kacang khususnya mungkin bahaya tercekik atau menyebabkan tindak balas alahan bergantung kepada individu.