Tentang kita

Ia bermula pada tahun 2014, apabila kami bertemu dan memutuskan untuk memulakan kedai roti di rumah. Jason adalah tukang roti yang diajar sendiri dan Chris adalah seorang pemasar. Kami berazam untuk membuat kek dan brownies terbaik dan kami menamakan usaha kecil kami "White Houze".

Dengan banyak kerja keras dan motivasi, usaha kecil kami berkembang dan kami menjadi sibuk. 16 jam sehari, 7 hari seminggu, selama hampir dua tahun kami membakar siang dan malam memenuhi tempahan. Kami sentiasa meningkatkan teknik dan resipi penaik kami, sentiasa bergerak ke hadapan hampir taksub dengan menyempurnakan kraf kami.

Hari-hari selama 16 jam adalah sangat membebankan, jadi di suatu tempat kami memutuskan bahawa kami sekurang-kurangnya harus makan sedikit lebih sihat. Itulah cara kami mula memanggang kacang dan granola untuk kegunaan kami sendiri.

Suatu hari kami mendapat idea, jual kacang dan granola yang kami panggang! Dan kami dapat menggalakkan pelanggan kami untuk makan dengan lebih baik dan lebih sihat juga. Ia adalah idea yang kami teruja dan segera bertindak.

Kami mahu menjadikan kacang dan granola kami bersih, ringkas & sihat. Kami perlu bekerja, mencuba resipi dan memutuskan bahan-bahan. Selepas berbulan-bulan dan banyak maklum balas yang dikumpul, akhirnya kami melancarkan Granola Asli kami dan rangkaian kacang panggang perlahan.

Memandangkan permintaan untuk rangkaian baharu produk sihat kami semakin meningkat, kami memutuskan untuk menamatkan perniagaan kek kami. Kami menjenamakan semula Big Nuts dan tidak pernah menoleh ke belakang.

Hari ini, kami mempunyai pasukan kecil pembuat roti & krew pengeluaran yang bersemangat dan kami beroperasi dari kilang panggang kami di Georgetown, Pulau Pinang. Rangkaian produk kami telah berkembang termasuk rangkaian granola, kacang panggang perlahan, campuran jejak, muesli dan buah-buahan kering semula jadi.

Apabila perniagaan kami berkembang, begitu juga semangat kami untuk menggalakkan diet yang sihat. Kami menjadikan misi kami untuk berkongsi produk kami kerana kami percaya bahawa perkara yang besar, datang dalam pakej kecil.

Jason Lee - Pengasas Bersama Big Nuts